Predavanje studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

 

Sarajevo,29.03.2019 godine – Grupa od 60 studenata druge godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, sa Doc dr Lejlom Balić na čelu, danas je posjetila Centralnu izbornu komisiju BiH.

U okviru posjete organizirano je i predavanje o Izbornom sistemu Bosne i Hercegovine. Predavač dr Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije BiH je u okviru te teme govorio i o posljednjim aktivnostima i odlukama Centralne izborne komisije BiH u vezi posrednih izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

U okviru predmeta Ustavno pravo izučava se izborni sistem (temeljna načela i instituti) kao i izborni sistem BiH. U vezi  s tim studenti su danas imali priliku susresti se sa izbornim stručnjacima i na taj način su dobili kvalitetnije znanje iz konkretne oblasti.

Ovo je nastavak dobre prakse Centralne izborne komisije BiH da sarađuje sa obrazovnim institucijama u BiH.  Inače ranije su slične posjete organizirane za studente iz Mostara i Zenice ali i za asocijacije mladih iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

Training