Предавање студентима Правног факултета Универзитета у Сарајеву

 

Сарајево,29.03.2019 године – Група од 60 студената друге године Правног факултета Универзитета у Сарајеву, са Доц др Лејлом Балић на челу, данас је посјетила Централну изборну комисију БиХ.

У оквиру посјете организовано је и предавање о Изборном систему Босне и Херцеговине. Предавач др Суад Арнаутовић, члан Централне изборне комисије БиХ је у оквиру те теме говорио и о посљедњим активностима и одлукама Централне изборне комисије БиХ у вези посредних избора за Дом народа Парламента Федерације БиХ.

У оквиру предмета Уставно право изучава се изборни систем (темељна начела и институти) као и изборни систем БиХ. У вези  с тим студенти су данас имали прилику сусрести се са изборним стручњацима и на тај начин су добили квалитетније знање из конкретне области.

Ово је наставак добре праксе Централне изборне комисије БиХ да сарађује са образовним институцијама у БиХ.  Иначе раније су сличне посјете организоване за студенте из Мостара и Зенице али и за асоцијације младих из цијеле Босне и Херцеговине.

 

Training